Hírek üres

"Legyen kedved mindig dalolni!"

Tolcsvay Béla Kossuth-díjas dalszerző és előadóművész lenyűgözően gazdag életművét és zenei pályafutását ünnepeljük együtt a szerzővel

 

Csatlakozzon hozzánk egy különleges zenei élményre a Katonai Emlékpark Pákozd színpadán! Az Emlékparki Nyár rendezvénysorozat keretében Tolcsvay Béla estjére invitáljuk. 

Tolcsvay Béla "Legyen kedved mindig dalolni!" című estjén a Kossuth-díjas dalszerző és előadóművész lenyűgözően gazdag életművét és zenei pályafutását ünnepeljük együtt a szerzővel. Dalai és zeneművei generációkra gyakorolt hatást és inspirál még a mai napig is.
 
Tolcsvay Béla a magyar folk-beat zene egyik úttörője. Testvérével, Tolcsvay Lászlóval együtt indultak el a zenei pályán a 1960-as évek közepén. Zenéje erősen támaszkodik az ősi magyar kultúra hagyományaira és a tradicionális hitvilágra. Több neves művet alkotott, köztük a "Magyar Mise" című oratóriumot, amelyet 1987-ben mutattak be.
Életműve során Tolcsvay számos elismerést kapott, beleértve a Magyar Érdemrend középkeresztjét is 2019-ben. Művei között találhatók zenés mesekönyvek és táncos daljátékok is.
 
A koncert ingyenes!
 
Koncert információk:

Támogatói jegy: Érkezzetek kicsit korábban és fedezzétek fel a Nemzeti Emlékhely kül- és beltéri kiállítóhelyeit. A koncert napján 17.00-tól kedvezményes – 1000 Ft/fő – támogatói jegy megvásárlásával hozzájárulhattok a park fenntartásához. A támogatói jeggyel megtekinthetők a kiállítások és a repülőgép szimulátor is kipróbálható.
 
Parkolás: Parkolóhelyek az Emlékhely területén korlátozottan állnak rendelkezésre. Kérjük használjátok a környező területeken kialakított parkolókat is. A koncert várhatóan sötétedés után ér véget, így a távolabbi parkolás esetén szükség lehet világító eszközre (pl. zseblámpa).
 
Várunk szeretettel mindenkit!
 

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.