Hírek üres

„BEÁLLOK RÓZSÁM KATONÁNAK”

hadtörténelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat

 

„Beállok rózsám katonának, vagy huszárnak, vagy bakának… szüksége van rám a hazának” – szól egy régi katonanóta, melynek szövegéből emeltük ki, az immár tizenkettedik alkalommal meghirdetett rajzpályázatunk címét.  A dal szövege a katonává válást hangsúlyozza, s reményeink szerint ezzel együtt a gyermekeket és fiatalokat pedig alkotásra buzdítja.

Az előző tizenegy évben összesen több mint 13.000 diák ragadott rajzszereket és a Kárpát-medence szinte minden tájáról küldtek pályamunkákat. A szervezők annak reményében indítják el az idei felhívást, hogy az méltó folytatása lesz a korábbi évek sikereinek, és ezúttal is sokan bizonyítják, hogy nem merülhet feledésbe a magyar nemzet hadtörténelme.

2024-ben 175. évfordulója van a dicsőséges tavaszi hadjáratnak, Buda vár visszavívásának, de a kerek évfordulón emlékezünk Petőfi Sándor, vagy éppen az aradi vértanúk halálára is. Kerek évfordulós mindkét világháború kitörése, de mindezek csak bővíthetik az ötletek sorát, de nem elvárás, hogy csak évfordulókhoz kapcsolódó alkotások születhetnek, hiszen célunk, hogy az alkotók a magyar hadtörténelem bármely időszakából, bármilyen – ismert vagy ismeretlen – katonát, hősies tetteket, jelentős eseményeket, fontos helyszíneket, vagy akár fegyvereket, zászlókat, egyenruhákat jelenítsenek meg.  

Pályázatunkat két kategóriában  „Papírra vetve” és „On-line” formában – hirdetjük meg.

A pályázatunk fő célja, hogy népszerűsítsük nemzetünk hadtörténelmét, lehetőséget teremtsünk az egyéni és közösségi alkotásra, s a pályázathoz kapcsolódó rendezvényekkel erősítsük a különböző közösségek, területek, települések kapcsolatát.

Pályázatok benyújtása: 2024. március 15-ig

A pályamunkák eredeti formában (személyesen vagy postai úton) adhatók le, vagy pedig digitális formában küldhetők el.

HA LERAJZOLJÁTOK,
MEGELEVENEDIK A MAGYAR NEMZET HADTÖRTÉNELME!

   - vissza -

 

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.