Hírek üres

XIII. HONVÉDFESZTIVÁL

Tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Honvédfesztivál

 

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ:

A rendezvényeket látogatók a Szúnyogsziget közelében a réten kialakított parkolókat használhatják. A terület nem burkolt, így kérjük vigyázzanak az alacsony építésű járművekkel. A parkolókból kellemes sétával juthatnak fel a Nemzeti Emlékhely területére.

 

SZEPTEMBER 24. (SZOMBAT) CSATATÉRI SOKADALOM

Belépés: 500,-Ft/fő kedvezményes belépőjeggyel (6 éves kor alatt ingyenes) 

 

Részletes programajánló

A 13. Honvédfesztivál első napján, szeptember 24-én a „katonás” programok mellett kicsiknek és nagyoknak is kínálunk kulturális élményt.
A Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar 09:45-től térzenével várja a látogatókat, majd a 10:00 órai megnyitót követően ismét katonai indulókkal szórakoztatja a közönséget.
 
10:30-tól a Kákics Zenekar "Az 1848-ik évben, az Úristen letekintett a földre...” című programján rövid történelmi áttekintést követően, vidám toborzó keretében bemutatja a reformkor kulturális életét – elsősorban a zene és tánc segítségével.
A toborzó „bevonultatja” a kis katonákat, akik a verbuváló bor (málnaszörp) megkóstolása után “csatába” vonulnak, a lányok kendővel integetve búcsúztatják őket. És ha már beállnak huszárnak, kezdődhet a csata, persze kizárólag fakarddal.
 
11:30-12:30 között bemutatkozik a hivatásos katonákból álló Angyalbourbon Zenekar, valamint a sokak által ismert és kedvelt Nótás kapitány.
 
Ezen a napon folyamatosan rendelkezésre állnak - kicsik és nagyok részére – a különböző aktivitási zónák (katonai akadálypálya, raptor lézerharc, célbalövés, aersoft), valamint játékos vetélkedők.
 
Az I. András király Lovagrend, valamint a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje hadtörténelmünk korábbi időszakába, a XIII-XVI. századi hadviselés fortélyaiba nyújt betekintést.
 
A XX. század minden korszakának képviselői bemutatkoznak ezen a napon. A szabadságharc korszakának katonai hagyománya a Budai 2-ik Honvédzászlóalj és a Fehérvári Huszárok Egyesülete közreműködésével tárul a látogatók elé.
 
A Magyar Tüzér Egyesület és a M. Kir. Szent István 3. Hagyományőrző Egyesület az I-II. világháború vérzivataros évtizedeit eleveníti fel. De itt lesznek Magyar Néphadsereg haditechnikai eszközei is.
 
A Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör tevékenységével egy tágabb korszakot ölel fel.
 
A Magyar Királyi Honvédség, a Magyar Néphadsereg és a Magyar Honvédség felderítő, ejtőernyős, mélységi felderítő, valamint légimozgékonyságú alakulatait, katonáit és hagyományait mutatja 1938-tól 1998-ig.
 
A jelenkor képviseletében az MH Anyagellátó Raktárbázis statikus fegyverzeti bemutatót tart. A MH KIKNyP 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központ, a 17-es TVE, valamint a MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred toborzóközpontot, akadálypályát és lézerpuska lövészetet üzemeltet majd szombaton a KEMPP-ben.
 
A MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred katonái betekintést nyújtanak a Tűzszerész kertben kiállított, hatástalanított robbanóeszközökről, valamint -egy kiállítás keretében - megismertetnek a Lajta Monitor, egyben a magyar hadihajózás történetével.
 
A rendezvényen közreműködik továbbá a MH 5. Bocskai István Lövészdandár és Haderőnemi Szemlélőség, a MH Katonai Rendész Központ, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj.
 
A Park területén a rendezvény 16:00 órakor zárul, amikor a Budai 2-ik honvéd zászlóalj kíséretében a közönség lehetőséget kap a csatatéren felállított huszártáborban  – a 30 éves Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetségnek köszönhetően - a huszárság különböző korszakaival és azok táboréletével megismerkedni.

 A rendezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

   - vissza -

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.