magyar angol német

<<<< vissza

Hazafiság századszor

A megjelenés dátuma: 2017.09.27

           

…több, mint 90 iskola,

…több, mint 1.800 pedagógus,

…több, mint 20.000 résztvevő

 

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely 2011. szeptember 9-e óta elsődleges helyszíne az élményszerű, a tanintézmények lehetőségeihez és igényeihez igazított programnak, a Hazafiság Iskolájának, mely 2017. szeptember 26-án századik alkalommal került megrendezésre. (KÉPGALÉRIA ITT)

A „Hazafiság Iskolája” elnevezésű program fő szervezője a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, mely civil szervezetként az ifjúság hazafias, honvédelmi nevelésének elkötelezett híve, valamint a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely létrehozója, résztulajdonosa és működtetője.

A hazafias-honvédelmi nevelést elősegítő pedagógiai programunk sikeres megvalósítását a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja.

A pedagógiai program kiválóan alkalmas nagy létszámú csoportok részére interaktív, komplex programot nyújtani, mely illeszkedik az iskolák nevelési és oktatási céljaihoz, a korosztályokhoz igazodóan segíti a különböző tantárgyak – természetesen elsődlegesen a történelem - ismeretanyagának élményszerű kiegészítését.

Az eddig több, mint 20.000 résztvevő bizonyítja, hogy a program az iskolai tananyag kitűnő kiegészítője, élményszerű tapasztalatszerzés.

Az elmúlt évek alatt összegyűjtött tapasztalatok összegzése és megosztása céljából 2017. szeptember 28-án, a VIII. Honvédfesztivál keretében országos pedagógiai konferencia kerül megrendezésre Székesfehérváron.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Honvédelmi Minisztérium, Székesfehérvár MJ Város Önkormányzata, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely támogatásával megrendezésre kerülő konferencia célja, hogy bemutassa és továbbfejlessze a Hazafiság Iskolája elnevezésű pedagógiai módszert.

A konferencia fővédnökei: Dr. Palkovics László EMMI oktatásért felelős államtitkár, Vargha Tamás HM parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.